MACHINES PREFAB

Hundegger SC3

Dit is de zaag-bewerkingsmachine voor de houtskeletbouw afdeling. Deze machine kort niet alleen het hout maar kan ook allerlei bewerkingen uitvoeren zoals kepen, boren frezen, zodat alle balken volledig voorbewerkt kunnen worden. De Hundegger kan balken bewerken tot een maximale kopmaat van 200×450 mm en een lengte van 14 meter!

Platenzaag Biesse Sector 400

Deze platenzaag kan zowel hout als cementgebonden platen of fermacell zagen. Al het materiaal komt bij ons in hele platen aan en wordt door ons op maat gezaagd. De aansturing van deze machine gebeurt vanaf het kantoor.

HSB-Lijn

Binnen het bedrijf maken wij onderscheid tussen machine- en handelementen. De hand-elementen worden nog op werktafels gemaakt. Maar onze ‘machine’ elementen worden op een productielijn gebouwd. Als eerste station is er het framingstation.  Hier wordt het frame in elkaar gezet. De machine zet een aanslag op de juiste positie, de balk wordt op zijn plaats gezet, en vervolgens automatisch vastgeschoten. Het tweede station is het platen-oplegstation. Als eerst wordt het element haaks ingeklemd. Vervolgens wordt de dampremmende folie aangebracht. Als laatste worden de platen met behulp van een vacuümzuiger op het element gelegd, en worden in de hoeken gefixeerd. Hierna gaat het element naar het derde station, waar de platen volledig automatisch afgenageld worden, en waarbij de sparingen en kanten van de platen op maat worden gefreesd.

Hierna wordt het element gekanteld, en gaat de afmontage verder op een van de twee afwerklijnen.

De elementen worden geïsoleerd, en verder afgewerkt, afhankelijk van de vraag. Dit afwerken kan zo ver gaan dat er zelfs volledig beglaasde kozijnen of zelfs de volledige gevelbekleding geplaatst wordt. Als laatste wordt het element van de baan af gehesen en klaar gezet voor transport.